Kirkerummets farvesætning

Det er arkitekt Charlotte T. Felding som har stået for den nuværende farvesætning i kirkerummet i samråd med Vanløse Sogns Menighedsråd. Kirken blev malet om indvendigt i 2014, samtidig med at der kom ny belysning. 

Kirkerummet var oprindelig kalket, men er siden hen blevet malet først med olie, da man blev træt af at det dryssede med kalk, og senere plastikmaling. Før istandsættelsen i 2014 var loftet malet i en mørk koboltblå farve med et nedhængt loft, i form af et trådnet, hvori belysningsarmaturer var fastgjort. Væggene var gullige og afskallede og med flere bevægelsesrevner. 

Den nye vægfarve er sprøjtet på i en nuance, som ligger tæt op ad kalkens farve og overflade. På fletmurværket ind til apsis er hver anden sten malet grå, så der kommer en form for skakmønster på murene. De vandrette murstenbånd, der løber hen over dørenes buer og samles op af fletmurværket rundt om apsis, er blevet fremhævet ved at male dem i en grå nuance, som er identisk med den som er brugt rundt om dørenes fyldninger. De fine ”kapitæler”, der samler loftets hvælv på de langsgående murvægge, har fået den samme grå farve.